3.23.23.23.23.2

S’mores glasstårta är en riktig prakdessert. Det går att  byta ut konjak mot finrivet skal från en apelsin om man inte vill ha sprit i fyllningen. Servera med chokladsås!

För 12 personer:

Ingredienser

1 paket Oreo cookies, (154 g)
2 msk smör

Glass:

vaniljstång
6 dl vispgrädde
6 äggulor
1,25 dl florsocker
2 msk konjak, eller whisky
6 Oreo cookies

Topping:

15 marshmallows, stora

Chokladsås 1-2-3:

1 dl kakao
2 dl strösocker
3 dl vatten

30 minuter + 6 timmar i frys

S’mores glasstårta – gör så här:

  1. Botten: Mixa kakorna till bottnen. Smält smöret och mixa ner i kaksmulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  2. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut vaniljfröna. Koka upp vaniljstång och frön i ½ dl av grädden. Kyl ner grädden i kylen.
  3. Ta upp vaniljstången och vispa vaniljgrädden tillsammans med resten av grädden. Vispa äggulor och florsocker i en separat bunke till ett fluffigt skum. Tillsätt konjak eller whisky och vänd ner grädden. Häll hälften av smeten i formen med kaksmulor och ställ i frysen ca 1 timme.
  4. Mixa kakorna. Ta ut formen och strö smulorna över glassen, längs med kanterna och in mot mitten. Häll på resten av glassmeten. Klipp marshmallows på mitten och lägg hälften av bitarna på tårtan. Ställ tillbaka formen i frysen. Låt stå ca 6 timmar att stelna.
  5. Chokladsås: Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och sjud ca 10 min under vispning.
  6. Ta fram tårtan ca 15 min innan den ska serveras. Lägg på resterande marshmallows och bränn dem  lätt med brännare. Servera med chokladsåsen. Det är också gott med bär till!
Fler recept med: Efterrätt och dessert