55555

Söta i dubbel bemärkelse är dessa ljuvliga cupcakes med smak av s'mores.

För 12 kakor:

Ingredienser

2 ägg
2,5 dl strösocker
100 g smör, rumsvarmt
3 dl vetemjöl, (180 g)
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1,5 dl kaffe, starkt, kallt

Mjölkchokladganache:

200 g mjölkchoklad
1,5 dl vispgrädde

Mjölkchokladfrosting:

100 g smör, osaltat, rumsvarmt
175 g mjölkchokladganache, se recept
3 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Marshmallowfrosting:

2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk citron, pressad
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Topping:

4 digestivekex

45 minuter + 14 minuter i ugn + 1 timme för ganachen i kyl

S’mores cupcakes– gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner smöret. Blanda ihop mjöl, kakao och bakpulver och vispa försiktigt ner det, lite i taget, tillsammans med kaffet.
  2. Fyll en smord och mjölad muffinsplåt med 12 hål till ⅔ med smet eller fyll smeten i muffinsformar av papper ställda på en plåt. Grädda muffinsen mitt i ugnen 14–16 min. Låt kallna på galler.
  3. Mjölkchokladganache: Hacka chokladen.Värm grädden i en kastrull. Häll den över chokladen och rör tills chokladen smält, mixa gärna med mixerstav. Låt kallna ca 1 timme.
  4. Mjölkchokladfrosting: Lägg smöret i en matberedare och mixa det krämigt. Tillsätt mjölkchokladganache och mixa slätt. Sikta ner florsocker, kakao och vaniljsocker och mixa ihop till en slät frosting. Tillsätt mer florsocker om den är för lös. Lägg frostingen i en spritspåse med slät tyll.
  5. Gröp ur varje muffins i mitten med en tesked. Spritsa eller klicka ner lite mjölkchokladganache i hålet. Spritsa sedan mjölkchokladfrosting på toppen. Låt stå i kylen medan marshmallowfrostingen görs.
  6. Marshmallowfrosting: Vispa ihop äggvitor, socker, citronsaft och salt i en skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten, låt inte skålens botten nudda vattnet. Vispa blandningen tills den tjocknar något, och blivit ca 140°. Ta skålen från kastrullen och fortsätt vispa till en tjock frosting 3–5 min. Vispa ner vaniljsocker.
  7. Lägg frostingen en spritspåse med krusig tyll. Spritsa frosting på muffinsen och bränn av den med en gasolbrännare.
  8. Smula digestivekexen och strö lite smulor över varje cupcake.
Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar