Smördegstortini med körsbärstomater

Servera gärna dessa smördegstortinis ljumma eller varma. De går också bra att göra i god tid och frysa in.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 smördegsplattor - frysta

Fyllning

  • 2 schalottenlökar
  • 150 g körsbärstomater
  • 2 msk smör
  • 1 tsk råsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • parmesan - flagad
  • kvistar timjan

Gör så här

  1. Ta ut och låt smördegsplattorna halvtina i rumstemperatur, ca 10 min. Sätt ugnen på 200°.

  2. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 1 minut. Blanda i tomaterna och strö på sockret. Krydda med salt och peppar. Fräs ca 3 min. Låt kallna.

  3. Kavla ut smördegsplattorna till kvadrater, ca 16 x 16 cm. Ta ut rundlar med mått, ca 8 cm i diameter, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga rundlarna med en gaffel. Lägg fyllningen mitt på rundlarna.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Garnera med parmesan och timjankvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!