Smördegstortini med körsbärstomater

Servera gärna dessa smördegstortinis ljumma eller varma. De går också bra att göra i god tid och frysa in.

Recept: Smördegstortini med körsbärstomater

  1. Ta ut och låt smördegsplattorna halvtina i rumstemperatur, ca 10 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skiva löken. Halvera tomaterna. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 1 minut. Blanda i tomaterna och strö på sockret. Krydda med salt och peppar. Fräs ca 3 min. Låt kallna.
  3. Kavla ut smördegsplattorna till kvadrater, ca 16 x 16 cm. Ta ut rundlar med mått, ca 8 cm i diameter, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Nagga rundlarna med en gaffel. Lägg fyllningen mitt på rundlarna.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Garnera med parmesan och
    timjankvistar.

Recept från