Smördegstarte med glögg-glaserad lök och chèvre

00000

Recept på smördegstarte med glögg-glaserad lök och chèvre. Lyxig mingelrätt som får julsmak när löken kokas i glögg.

För 12 bitar:

Ingredienser

1 rulle smördeg kyld, (250 g)
600 g rödlök
2 msk olivolja
2 dl vinglögg
1 tsk salt
1 dl crème fraiche
450 g chèvreost

20 minuter + 20 minuter i ugn

Smördegstarte med glögg-glaserad lök och chèvre – gör så här:

  1. Skala och skiva löken tunt. Fräs den i olja i en stekpanna på medeltemperatur ca 3 min. Häll på glöggen och låt den koka in. Krydda med salt. Låt löken svalna något.
  2. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut smördegen till 30 x 40 cm på en plåt med bakplåtspapper. Bred på crème fraichen och lägg på löken.
  3. Skär osten i skivor och fördela över tarten. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Skär tarten i bitar och servera genast.