00000

Snabba och lättgjorda smördegssnurror att servera till drinken.

För 25 st

Ingredienser

3 frysta smördegsplattor
1 raka sardeller 1 ask, 53 g
50 g smör
1 tsk dijonsenap
50 g parmesanost riven, fäsk
1 äggula
1 msk vatten

Smördegssnurror – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem till ca 22 cm stora kvadrater. Finhacka sardellerna och blanda dem i en skål med smör och senap.
  2. Fördela blandningen på smördegplattorna. Strö på hälften av parmesanosten. Skär ca 2 cm breda remsor och snurra dem några varv.
  3. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med äggula uppvispat med vatten. Strö på resten av parmesanosten och grädda mitt i ugnen ca 15 min.