4.24.24.24.24.2

Smördegspizza med råhyvlad sparris och tryffel är en underbar smakkombination.

För 4 personer:

Ingredienser

4 smördegsplattor, frysta (10–20 cm)
1 dl crème fraiche
1 ägg
1 knippa sparris, grön (250 g)
4 salladslökar
1 tsk citron, pressad
1 tsk tryffelolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl parmesanost, hyvlad

20 minuter + 10 minuter i ugn

Smördegspizza med sparris och tryffel – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper och tina ca 5 min.
  2. Bred crème fraiche mitt på degen. Pensla resten av ytan med uppvispat ägg. Grädda smördegen mitt i ugnen 10–12 min, tills den puffat upp och fått fin färg.
  3. Hyvla sparrisen tunt med potatisskalare. Ansa och skiva salladslöken tunt. Lägg sparris och lök i en skål och häll över citronsaft och tryffelolja. Krydda med salt och peppar. Blanda och lägg salladen på den varma smördegen. Hyvla över parmesan och servera genast.

 

Fler recept med: Förrätter, Fredagsmat, Vegetariskt