Smördegspizza med råhyvlad sparris och tryffel

Smördegspizza med råhyvlad sparris och tryffel är en underbar smakkombination.
Sophie Berlin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor - frysta (10–20 cm)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 ägg
  • 1 knippa sparris - grön (250 g)
  • 4 salladslökar
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 tsk tryffelolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl parmesan - hyvlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper och tina ca 5 min.

  2. Bred crème fraiche mitt på degen. Pensla resten av ytan med uppvispat ägg. Grädda smördegen mitt i ugnen 10–12 min, tills den puffat upp och fått fin färg.

  3. Hyvla sparrisen tunt med potatisskalare. Ansa och skiva salladslöken tunt. Lägg sparris och lök i en skål och häll över citronsaft och tryffelolja. Krydda med salt och peppar. Blanda och lägg salladen på den varma smördegen. Hyvla över parmesan och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!