Tre olika fyllningar i de små smördegspirogerna.

För 30 st

Ingredienser

2 pkt smördeg kyld
1 ägg till pensling

Fyllning 1:

1 ägg hårdkokt
50 g lax rökt, i skivor
1 msk dill finhackad
1 msk majonnäs
1 krm svartpeppar

Fyllning 2:

1 lök liten, gul
60 g skinka rökt, i 4 st skivor
75 g kantareller eller annan svamp
0,5 msk smör

Fyllning 3:

75 g köttfärs
1 tsk smör
1 tsk paprikapulver
1,5 krm örtsalt
1 tsk dijonsenap
0,5 krm peppar nymald
2 msk mellangrädde

Smördegspiroger

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Kavla ut smördegen och ta ut 30 rundlar, ca 8 cm i diameter, med ett litet glas. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  3. Fyllning 1: Finhacka ingredienserna och blanda med majonnäs och peppar.
  4. Fyllning 2: Finhacka ingredienserna och fräs i lite smör.
    Späd med lite mellangrädde.
  5. Fyllning 3: Stek färsen i smör och finfördela den med en gaffel.
    Strö över paprikapulver, smaka av med örtsalt, senap, och peppar.
    Blanda med mellangrädde.
  6. Lägg ca 2 tsk av fyllningen på rundlarna och vik över och nagga ihop kanterna med en gaffel.
  7. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills de fått fin färg. Serveras nygräddade.