Smördegspiroger

Tre olika fyllningar i de små smördegspirogerna.

Smördegspiroger

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Kavla ut smördegen och ta ut 30 rundlar, ca 8 cm i diameter, med ett litet glas. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  3. Fyllning 1: Finhacka ingredienserna och blanda med majonnäs och peppar.
  4. Fyllning 2: Finhacka ingredienserna och fräs i lite smör.
    Späd med lite mellangrädde.
  5. Fyllning 3: Stek färsen i smör och finfördela den med en gaffel.
    Strö över paprikapulver, smaka av med örtsalt, senap, och peppar.
    Blanda med mellangrädde.
  6. Lägg ca 2 tsk av fyllningen på rundlarna och vik över och nagga ihop kanterna med en gaffel.
  7. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills de fått fin färg. Serveras nygräddade.

Recept från