Smördegspiroger

Tre olika fyllningar i de små smördegspirogerna.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 pkt smördeg - kyld
  • 1 ägg - till pensling

Fyllning 1

  • 1 ägg - hårdkokt
  • 50 g lax - rökt, i skivor
  • 1 msk dill - finhackad
  • 1 msk majonnäs
  • 1 krm svartpeppar

Fyllning 2

  • 1 lök - liten, gul
  • 60 g skinka - rökt, i 4 st skivor
  • 75 g kantareller - eller annan svamp
  • 0,5 msk smör

Fyllning 3

  • 75 g köttfärs
  • 1 tsk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1,5 krm örtsalt
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm peppar - nymald
  • 2 msk mellangrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Kavla ut smördegen och ta ut 30 rundlar, ca 8 cm i diameter, med ett litet glas. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

  3. Fyllning 1: Finhacka ingredienserna och blanda med majonnäs och peppar.

  4. Fyllning 2: Finhacka ingredienserna och fräs i lite smör. Späd med lite mellangrädde.

  5. Fyllning 3: Stek färsen i smör och finfördela den med en gaffel. Strö över paprikapulver, smaka av med örtsalt, senap, och peppar. Blanda med mellangrädde.

  6. Lägg ca 2 tsk av fyllningen på rundlarna och vik över och nagga ihop kanterna med en gaffel.

  7. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills de fått fin färg. Serveras nygräddade.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!