Smördegspiroger med varm auberginesallad

De här pirogerna är perfekta att göra många av och stoppa i frysen. Sedan har man hemmagjorda bake-off-piroger att bara stoppa in i ugnen när man kommer hem från jobbet. Vill man förbereda går det bra att göra det fram till punkt 3. Styckfrys dem på brickor och lägg dem sedan i plastpåsar i frysen så klibbar de inte ihop.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 410 g svarta bönor - i burk
  • 400 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl persilja - grovhackad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 10 smördegsplattor - frysta
  • 1 ägg - uppvispat

Tillbehör

  • auberginesallad - ljummen
  • matlagningsyoghurt

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj bönorna och låt dem rinna av i ett durkslag. Fräs köttfärsen i olja. Häll över i en bunke och tillsätt lök, vitlök, bönor och persilja. Salta och peppra, låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut varje smördegsplatta till ca 20x20 cm och dela den i 4 delar. Fördela ca 2 msk köttfärsröra på varje bit och vik ihop till trekanter. Nyp ihop dem ordentligt i kanterna.

  3. Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda dem mitten av ugnen 15-20 min. Servera med ljummen auberginesallad och en klick matlagningsyoghurt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!