4.54.54.54.54.5

Smördegskrustader med anklevermousse och syltade apelsinskal passar bra till drinken.

För 8 personer:

Ingredienser

24 smördegskrustader
200 g anklevermousse
2 msk mandel, rostad, flagad 
2 msk persilja, finhackad 

Syltade apelsinskal:

2 apelsiner
0,5 dl syltsocker
1 msk Grand Marnier, ev

20 minuter + tid att kallna

Krustader med anklever – gör så här:

  1. Apelsinskal: Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Raspa av skalet med ett zestjärn. Halvera och pressa ut apelsinsaften, mät till 1 1/2 dl. Koka upp vatten i en kastrull och förväll apelsinskalet. Spola skalen i iskallt vatten och förväll en gång till i samma kokvatten. Lägg skalen i kallt vatten.
  2. Sila apelsinsaften och koka upp den. Skumma eventuellt. Tillsätt syltsocker, apelsinskal och eventuellt apelsinlikör. Låt koka 2–3 min. Häll den syltade apelsinen i en väl rengjord burk. Sätt på lock och låt kallna. Förvara i kylen.
  3. Sätt ugnen på 170°. Värm eventuellt krustaderna ca 5 min. Lägg anklevermoussen i en spritspåse med rund tyll och spritsa den i krustaderna. Toppa med en liten klick syltad apelsin, flagad mandel och persilja. Servera direkt.

Kökstipset! Smördegskrustaderna finns att köpa i välsorterade matbutiker. De kan ersättas med crostini.

Fler recept med: Anka, Kyckling och fågel, Smårätter