Smördegsknyten med fetaost

00000

Frasiga små knyten .- perfekt start på festen! Knytena får fin sälta från både fetaost och oliver.

För 36 knyten

Ingredienser

2 rullar färsk smördeg (à 250 g)
200 g fetaost
1 liten rödlök
1 burk gröna oliver (150 g)
1/2 kruka oregano

Pensling

ägg

30 min + tid i frysen + 15 min i ugnen

Smördegsknyten med fetaost – gör så här:

  1. Grovriv osten. Skala och finhacka löken. Låt oliverna rinna av och skiva dem. Hacka oreganon (spara lite till servering). Blanda ost, lök, oliver och oregano.
  2. Rulla ut smördegen. Ta ut rundlar, ca 7 cm i diameter. Fördela fyllningen på ena halvan av rundlarna. Vik över den andra halvan och nyp till runt kanterna.
    Lägg knytena på en bricka och ställ i frysen.
  3. Ta fram och lägg smördegsknytena på plåtar med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 250°.
  4. Grädda knytena mitt i ugnen ca 15 min. Servera dem ljumma.