Smördegsflarn med grönkål och gruyèreost

Recept på smördegsflarn med grönkål och gruyèreost. Riktigt juliga smaker med grönkål, druvor och ost blir fint till glöggen.

15 minuter + 25 minuter i ugn

Smördegsflarn med grönkål och gruyèreost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen med det medföljande papperet på en plåt.
  2. Riv osten och blanda med färskosten. Bred krämen över smördegen. Lämna en liten kant runt om, ca 1 cm.
  3. Riv grönkålen i mindre bitar och ta bort mittstången. Lägg grön­kålen på degen.
  4. Halvera druvorna och ta bort eventuella kärnor. Fördela druvorna på kålen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 25 min, tills kanterna är gyllene.
  6. Strö tranbär och valnötskärnor på flarnet och låt svalna. Klipp i bitar och servera.

 

Recept från