3.23.23.23.23.2

Smördegsflarn med fänkålssallad och tångkaviar är frasigt och gott. Tångkaviar är egentligen ingen kaviar utan består av havstång som formats till små kulor, färgats och smaksatts för att likna fiskrom.

För 2 personer:

Ingredienser

0,5 smördegsplatta, (à 250 g), kyld
0,25 kruka dill
1 dl lätt crème fraiche
25 g ost, riven lagrad, t ex prästost
1 + 2 krm salt
1 + 1 krm svartpeppar, nymald
1 fänkålsstånd, litet (150 g)
1 msk olivolja
0,5 msk citron, pressad
10 rädisor
10 sockerärter, färska
50 g tångkaviar, röd

Garnering:

dill

15 minuter + tid i ugn

Smördegsflarn med fänkålssallad och tångkaviar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär smördegen i 2 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Hacka dillen och blanda den med crème fraiche och ost. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Bred blandningen på degen. Grädda smördegen mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Hyvla den tunt, gärna på mandolin. Blanda fänkålen med olja och citronsaft. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Ansa och skiva rädisor. Ansa och finstrimla sockerärterna. Blanda rädisor och sockerärter med fänkålen.
  4. Ta flarnen ur ugnen och lägg på fänkålssalladen. Toppa med tångkaviar och garnera med dill. Servera genast.