Smördegsflarn med fänkålssallad och tångkaviar

Smördegsflarn med fänkålssallad och tångkaviar är frasigt och gott. Tångkaviar är egentligen ingen kaviar utan består av havstång som formats till små kulor, färgats och smaksatts för att likna fiskrom.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 0,5 smördegsplatta - (à 250 g), kyld
  • 0,25 kruka dill
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 25 g ost - riven lagrad, t ex prästost
  • 1 krm salt - + 2 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald + 1 krm
  • 1 fänkålsstånd - litet (150 g)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 10 rädisor
  • 10 sockerärter - färska
  • 50 g tångkaviar - röd

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär smördegen i 2 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Hacka dillen och blanda den med crème fraiche och ost. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar. Bred blandningen på degen. Grädda smördegen mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Ansa och finstrimla fänkålen. Hyvla den tunt, gärna på mandolin. Blanda fänkålen med olja och citronsaft. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Ansa och skiva rädisor. Ansa och finstrimla sockerärterna. Blanda rädisor och sockerärter med fänkålen.

  4. Ta flarnen ur ugnen och lägg på fänkålssalladen. Toppa med tångkaviar och garnera med dill. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!