Smördegsbakelse med färska bär

Jordgubbskesellan kan bytas ut mot Kesella vanilj.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 smördeg - plattor, tinad (ca 9x17 cm)
  • 1 ägg - till pensling
  • 1 burk kesella jordgubb/lime
  • 250 g jordgubbar - färska
  • 1 tsk florsocker
  • 1 tsk lime - rivet skal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera smördegsplattorna, lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

  2. Lyft eller skär av överdelen när smördegen kallnat. Fyll med kesella och bär, pudra över florsocker och rivet limeskal strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!