Smörbrynt päron och ädelost

44444

Smaskig efterrätt till buffébordet. Smörbrynt päron och ädelost är supergott. Päronen steks med smör och vinäger.

För 16 små spett:

Ingredienser

3 päron
150 g ädelost, gärna Valdeon
25 g smör
2 tsk rosébalsamvinäger, (Zeta) eller vit balsamvinäger

20 minuter

Smörbrynt päron och ädelost – gör så här:

  1. Skala och skär päronen i kuber, ca 2 cm i diameter. Skär osten i lika stora tärningar.
  2. Bryn smöret i en het stekpanna tills det doftar nötigt. Tillsätt päronen och stek runt om ca 1 minut. Tillsätt vinägern och låt koka in 10 sekunder. Låt svalna.
  3. Trä på en päronbit och därefter en ostbit på små spett och servera.

Pinchos

Pinchos är små goda munsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på ett gastronomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:

Fler recept med: Buffémat, Fest, Smårätter