Smörbräserad fiskfilé med vitlök och tomat

Tomat, gräslök och timjan sätter fin färg på fisken!
Eta Kroon
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 600 g sikfilé - gös eller abborre
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 100 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 0,5 tsk timjan - hackad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk citron - pressad
  • 0,5 dl gräslök - hackad

Garnering

  • timjan
  • gräslök

Tillbehör

  • färskpotatis

Gör så här

  1. Bena ur och skär fiskfiléerna i mindre bitar.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna. Kärna ur, klyfta och tärna tomatköttet.

  3. Smält smöret i stekpannan. Krydda fisken med salt och peppar.

  4. Smörbräsera fisken på medelvarm platta 3 min utan att fisken tar färg. Vänd fiskbitarna efter halva tiden. Ta pannan från värmen.

  5. Tillsätt vitlök, timjan, vinäger, citronsaft, tomattärningar och gräslök.

  6. Värm under försiktig omrörning. Garnera med timjan och gräslök. Servera med kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!