00000

Tomat, gräslök och timjan sätter fin färg på fisken!

För 4 personer:

Ingredienser

600 g sikfilé, gös eller abborre
3 vitlöksklyftor
2 tomater
100 g smör
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
0,5 tsk timjan, hackad
2 msk rödvinsvinäger
1 msk citron, pressad
0,5 dl gräslök, hackad

Garnering:

timjan
gräslök

Tillbehör:

färskpotatis

20 minuter

Smörbräserad fiskfilé med vitlök och tomat – gör så här:

 

  1. Bena ur och skär fiskfiléerna i mindre bitar.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna. Kärna ur, klyfta och tärna tomatköttet.
  3. Smält smöret i stekpannan. Krydda fisken med salt och peppar.
  4. Smörbräsera fisken på medelvarm platta 3 min utan att fisken tar färg. Vänd fiskbitarna efter halva tiden. Ta pannan från värmen.
  5. Tillsätt vitlök, timjan, vinäger, citronsaft, tomattärningar och gräslök.
  6. Värm under försiktig omrörning. Garnera med timjan och gräslök. Servera med kokt potatis.