Smör med tomat och rostade fänkålsfrön

Smör med tomat och rostade fänkålsfrön är underbart gott att servera på knäckebröd eller till potatis.
Sophie Berlin
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 150 g smör - rumsvarmt

Gör så här

  1. Rosta fänkålsfrön i torr panna, mortla till fint pulver. Rosta tomatpurén i stekpannan, häll på vinäger och låt sjuda ca 1 minut.

  2. Blanda ner alla ingredienser i smöret.

  3. Vispa smöret med elvisp så att det blir fluffigt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!