Smoked bacon-honey pops

Recept på smoked bacon-honey pops. Salta rökta fläskspett att gnaga på medan middagen blir klar. Använd gärna mesquite-rökspån för att få kraftig röksmak.
Frederik Zäll

Ingredienser

  • 400 g sidfläsk - rimmat, i bit
  • 2 dl honung - flytande
  • 1 msk rosépeppar - krossad
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär fläsket i tio tjocka skivor. Trä upp dem på varsitt grillspett.

  2. Hetta upp grillen rejält med rökträ i folie eller i en röklåda. Sänk temperaturen när det börjar bolma ut rök, genom att stänga ventilerna nästan helt, eller sänk värmen på gasolgrillen till 150°.

  3. Rök spetten på indirekt värme under lock ca 30 min. Vänd efter halva tiden.

  4. Rör ihop honung och rosépeppar. Vänd de rökta spetten i honungen och låt dem dra 2-–3 min. Höj grillens värme till max under tiden.

  5. Vänd spetten i honung igen och grilla dem sedan på direkt värme ca 30 sekunder på varje sida, tills de fått fin färg. Strö över flingsalt och låt svalna före servering. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!