Smoked bacon-honey pops

00000

Recept på smoked bacon-honey pops. Salta rökta fläskspett att gnaga på medan middagen blir klar. Använd gärna mesquite-rökspån för att få kraftig röksmak.

För 10 bitar

Ingredienser

400 g sidfläsk, rimmat, i bit
2 dl honung, flytande
1 msk rosépeppar, krossad
1 tsk flingsalt

15 min + tid för grillen att bli varm + 30 min grilltid

Gör så här:

  1. Skär fläsket i tio tjocka skivor. Trä upp dem på varsitt grillspett.
  2. Hetta upp grillen rejält med rökträ i folie eller i en röklåda. Sänk temperaturen när det börjar bolma ut rök, genom att stänga ventilerna nästan helt, eller sänk värmen på gasolgrillen till 150°.
  3. Rök spetten på indirekt värme under lock ca 30 min. Vänd efter halva tiden.
  4. Rör ihop honung och rosépeppar. Vänd de rökta spetten i honungen och låt dem dra 2-–3 min. Höj grillens värme till max under tiden.
  5. Vänd spetten i honung igen och grilla dem sedan på direkt värme ca 30 sekunder på varje sida, tills de fått fin färg. Strö över flingsalt och låt svalna före servering. 

 

Fler recept med: Fläskkött, Grilla, Övrigt