Smältande drömmar  ”melting moments”

Smältande drömmar är förödande goda kakor som nästan smälter i munnen. På engelska kallas de ”melting moments”, ett passande namn.  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 350 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl florsocker
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 1 dl majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 3 msk kakao
  • vatten - några teskedar ev

Fyllning

  • 250 g mascarponeost
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och florsocker tills det blir krämigt och luftigt. Sikta ner mjöl och majsstärkelse och blanda till en mjuk deg. Dela degen i två delar och smaksätt den ena halvan med kakao. Tillsätt lite vatten om degarna känns för hårda.

  2. Lägg degarna i var sin spritspåse med tandade tyllar. Spritsa ut jämnstora kakor, lite drygt 2 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna.

  3. Fyllning: Vispa ihop samtliga ingredienser till fyllningen och låt den stå kallt medan kakorna kallnar.

  4. Bred lite fyllning på undersidan av en brun kaka och fäst ihop den med en ljus kaka, eller gör dubbla bruna och dubbla ljusa. Blir det fyllning över kan den serveras till scones. Förvara kakorna svalt fram till servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!