Smala ärtsoppan

En smal variant av ärtsoppa med goda plättar till dessert. Det är perfekt att koka den dagen innan. Ärtsoppa är en utmärkt rätt att frysa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g ärtor - gula
  • 2 lökar - små, gula
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 0,5 salt
  • 1 tsk timjan - torkad

Tillbehör

  • 250 g skinka - mager, rökt
  • 6 rågbröd - skivor (à 30 g)
  • 3 msk senap

Gör så här

  1. Skölj ärterna i kallt vatten. Låt dem ligga i 8 dl liter vatten 1 dygn. Häll av blötläggningsvattnet.

  2. Skala löken och dela den i klyftor. Koka upp nytt vatten med lök, buljongtärningar, salt och timjan. Tillsätt ärterna. Låt koka ca 40 minuter.

  3. Hackad rökt skinka, bröd och senap är gott till.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!