Smal dipsås

För att få en mager men ändå tjock och fin konsistens på dipsåsen kan man blanda mild lättyoghurt med kesella. Lite dijonsenap rundar av smaken. Sedan kan man smaksätta såsen på olika sätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 dl kesella
  • 0,5 dl lättyoghurt - mild
  • 1 krm dijonsenap
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Förslag på smaksättning

  • 1,5 vitlöksklyfta - pressad + hackad gräslök
  • 1 msk basilika - eller andra örter, finhackad, färsk
  • 1 msk ajvar relish
  • 2 krm sambal oelek - + pressad lime

Gör så här

  1. Blanda kesella med lättyoghurten, tillsätt lite dijonsenap, salt och peppar

  2. Förslag på smaksättning:

  3. pressad vitlöksklyfta + hackad gräslök

  4. finhackad färsk basilika eller andra örter

  5. ajvar relish

  6. sambal oelek + pressad lime

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!