Squashburgare med feta – gör så här:
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av. Passera och blanda med äggen, ett i taget.
- Finriv squashen och blanda med 1/2 tsk salt och låt stå ca 5 min. Låt den rinna av i ett durkslag. Pressa ut så mycket vätska som möjligt med handen.
- Blanda fetaost med mynta. Tillsätt potatissmet och squash. Smaka av med 1/2 tsk salt. Blanda ner ströbröd och ställ kallt 5 min.
- Värm olja i en stekpanna till medelvärme. Forma små burgare och stek varje sida 3–4 min.
- Servera genast eller värm några minuter i 100° före servering.
PS. Det är viktigt att squashen kramas ur ordentligt, annars blir smeten för lös och biffarna svåra att steka.
Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:
Allt om Mat Vego

Myntan kan bytas ut mot andra örter efter tycke och smak. En bönsallad och yoghurtsås är gott till.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!