I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Godaste marinaden gör du själv! Passar perfekt till fågel, fläsk, nöt, kalv och grönsaker!

För 4 portioner

Ingredienser

Sommarmarinad

1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
1 tsk vitlök, finhackad
2 tsk ingefära, färsk, riven
1 msk soja, japansk
1 msk honung, flytande
1 msk chilisås, (typ Heinz)
1 msk balsamicovinäger
1 msk rapsolja, kallpressad

Gör så här:

1. Vispa ihop alla ingredienserna och smaka av med mer fond, honung och vinäger om du vill ha en starkare marinad.

2. Tänk på att marineringstiden varierar, ca 30 minuter räcker för tunnare styckningsdetaljer medans hela stekar och stora stycken gärna får ligga i marinad ett dygn eller två.

3. Denna grundmarinad fungerar fint att variera med olika kryddor och örter, t ex stjärnanis, koriander, lime med mera.

4. Tänk på att även smaksätta råvarorna med salt och peppar när du grillar.