Smakrik förrättscurry

Välj lätt crème fraiche om du vill göra röran lite smalare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 avokador

Räkröra

  • 500 g räkor med skal
  • 100 g skinka - rökt
  • 3 tomater - marinerade soltorkade
  • 1 purjolök - (ca 5 cm) bit
  • 1 vitlöksklyfta - liten
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1,5 tsk curry
  • 1 krm salt
  • 1 msk dill - hackad
  • 1 msk persilja - hackad

Garnering

  • 2 msk lök - rostad

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Skala och hacka räkorna. Strimla skinkan och tomaterna. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Blanda räkor, skinka och tomater med resterande ingredienser till röran.

  3. Skala, kärna ur och skär avokadorna i skivor. Lägg dem på tallrikar och fördela röran vid sidan om. Strö över rostad lök och garnera med dillvippor och citronskivor. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!