00000

Välj lätt crème fraiche om du vill göra röran lite smalare.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 avokador

Räkröra:

500 g räkor med skal
100 g skinka, rökt
3 tomater, marinerade soltorkade
1 purjolök, (ca 5 cm) bit
1 vitlöksklyfta, liten
1 dl crème fraiche
0,5 dl majonnäs
1 msk ketchup
1,5 tsk curry
1 krm salt
1 msk dill, hackad
1 msk persilja, hackad

Garnering:

2 msk lök, rostad

Tillbehör:

bröd

1. Skala och hacka räkorna. Strimla skinkan och tomaterna. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken.
2. Blanda räkor, skinka och  tomater med resterande ingredienser till röran.
3. Skala, kärna ur och skär avokadorna i skivor. Lägg dem på tallrikar och fördela röran vid sidan om. Strö över rostad lök  och garnera med dillvippor och citronskivor. Servera med bröd.

Fler recept med: Övrigt, Smårätter