Kakorna är sega, lätta och knapriga. På samma gång! Små och sockersöta trots att man klickar ut dem slarvigt på plåten. Brutti e buoni betyder "fula och goda"

För 1 20 kakor

Ingredienser

5 bittermandlar
200 g sötmandel
1 1/2 dl strösocker
2 äggvitor
rivet skal från 1/2 citron
florsocker

10 min + 20 min i ugn

Brutti e buoni – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Koka bittermandeln 10 min.
  2. Skålla och skala sötmandeln. Skala bittermandeln. Rosta mandlarna i ugnen 5–7 min.
  3. Sänk ugnsvärmen till 150°. Finhacka eller mixa mandeln och blanda med strösockret.
  4. Vispa äggvita och citronskal till fast maräng. Vänd ihop med de hackade mandlarna.
  5. Klicka ut ca 1 msk  stora kakor på plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda kakorna ca 20 min. Pudra över florsocker och servera.

Servera på ett vackert kakfat

kakfat
Fler recept med: Kakor och bullar, Nötkött, Övrigt