00000

Bröden får en härlig smak av parmesanost och konsistensen blir lite seg.

För 80 st

Ingredienser

Dag 1

2,5 dl vatten kallt
6,25 dl vetemjöl
1 tsk jäst
0,5 msk salt

Dag 2

3,75 dl vatten kallt
11,75 dl vetemjöl (700 g)
0,5 msk strösocker
2 tsk jäst
1 den kalljästa degen från dag 1
300 g parmesanost grovriven. eventuellt
2 tsk salt

1. Dag 1: Blanda vatten, vetemjöl och jäst. Kör degen 4 min i maskin eller knåda 8 min. Tillsätt salt och kör ytterligare 4 min. Täck degen och ställ i kylen över natten.
2. Dag 2. Blanda vatten, vetemjöl, socker, jäst, den kalljästa degen från dag 1 och ev parmesanosten i en degbunke. Kör 4 min i maskin eller 8 min för hand. Tillsätt salt och kör ytterligare 4 min i maskin eller 8 min för hand. Låt degen jäsa 2 timmar under bakduk.
3. Baka ut till små bröd. Lägg småbröden på plåtar med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 50 min.
4. Sätt varmluftsugnen på 225° för småbröd (vanlig ugn 250°). Sätt in en tom långpanna på nedersta falsen.
5. Sätt in bröden mitt i ugnen. Häll hastigt 1/2 glas vatten i långpannan. Stäng luckan snabbt. Småbröden gräddas ca 10 min.

Fler recept med: Ägg och mejeri, Bakning, Matbröd, Övrigt