00000

De här västerbottenspajerna med löjrom går blixtsnabbt att göra. Dessutom smakar de gudomligt gott!

För 8 pajer

Ingredienser

8 st färdiga små pajskal, (går att köpa torra i vanlig matvarubutik)

Fyllning

200 g västerbottensost
2 dl crème fraiche
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Gurksallad

1 bit gurka (10 cm)
½ dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten

Garnering:

50 g löjrom
finhackad rödlök
dill

20 min + 2 timmar i kylen

Små västerbottenspajer med löjrom – gör så här:

  1. Fyllning: Riv osten. Lägg den i en kastrull tillsammans med crème fraichen. Smält samman på låg värme och rör hela tiden så att det inte bränner vid. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll ostsmeten i formarna och ställ dem i kylen ca 2 timmar så att de stelnar.
  3. Gurksallad: Koka upp ättika, socker och vatten och låt kallna. Strimla gurkan med osthyvel eller mandolin och lägg strimlorna i lagen. Låt stå och dra ca 15 min.
  4. Ta ut pajerna och garnera med gurksallad, löjrom, lök och dillkvist.

 

P.S. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Fler recept med: Matpaj, Midsommar