Små västerbottenspajer med löjrom

De här västerbottenspajerna med löjrom går blixtsnabbt att göra. Dessutom smakar de gudomligt gott!
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8 st pajskal - färdiga små (går att köpa torra i vanlig matvarubutik)

Fyllning

  • 200 g västerbottenost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gurksallad

  • 1 bit gurka - (10 cm)
  • 0,5 dl ättiksprit - (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten

Garnering

  • 50 g löjrom
  • rödlök - finhackad
  • dill

Gör så här

  1. Fyllning: Riv osten. Lägg den i en kastrull tillsammans med crème fraichen. Smält samman på låg värme och rör hela tiden så att det inte bränner vid. Krydda med salt och peppar.

  2. Häll ostsmeten i formarna och ställ dem i kylen ca 2 timmar så att de stelnar.

  3. Gurksallad: Koka upp ättika, socker och vatten och låt kallna. Strimla gurkan med osthyvel eller mandolin och lägg strimlorna i lagen. Låt stå och dra ca 15 min.

  4. Ta ut pajerna och garnera med gurksallad, löjrom, lök och dillkvist.

P.S. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!