Små toscavalnötspajer

Recept på små toscavalnötspajer. Serveras ljumna med lättvispad grädde.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 200 g valnötter
  • 125 g smör
  • 1 dl sirap - ljus
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 äggulor

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Rör ihop socker och smör. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn mördeg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på  200°. Tryck ut degen i sex små portionspajformar, ca 8 cmi diameter. Nagga med en gaffel i botten.

  3. Blanda valnötter, smör, sirap, socker och mjöl i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning tills det börjar bubbla och får en ljusbrun färg.Ta kastrullen från värmen och rör hastigt i äggulorna. Fördela fyllningen i formarna.

  4. Sätt formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt pajerna svalna på galler innan de serveras med lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!