Små toscavalnötspajer

Recept på små toscavalnötspajer. Serveras ljumna med lättvispad grädde.

40 minuter + 1 timme för degen att vila + 15 minuter i ugn

Toscavalnötspajer – gör så här:

  1. Rör ihop socker och smör. Tillsätt mjölet och blanda till en jämn mördeg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på  200°. Tryck ut degen i sex små portionspajformar, ca 8 cmi diameter. Nagga med en gaffel i botten.
  3. Blanda valnötter, smör, sirap, socker och mjöl i en kastrull. Värm på
    medelvärme under omrörning tills det börjar bubbla och får en ljusbrun färg.Ta kastrullen från värmen och rör hastigt i äggulorna. Fördela fyllningen i formarna.
  4. Sätt formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt pajerna svalna på galler innan de serveras med lättvispad grädde.

Recept från