4.24.24.24.24.2

Recept på små och lite söta tekakor, precis som de ska vara. Gott till salta pålägg. Frys in direkt när de svalnat och ta fram samma dag som de ska användas.

För 40 kakor

Ingredienser

25 g jäst
2 msk smör
2 dl filmjölk
1 msk strösocker
1/2 tsk salt
5 dl vetemjöl, (300 g) + lite till utbakning

10 min + 1 timme jäsning + 8 min i ugn

Små tekakor – gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt filen och värm till fingervarmt, 37°. Lös upp jästen i fil- och smörblandningen.
  2. Tillsätt mjöl, socker och salt. Arbeta till en smidig deg. Jäs ca 30 min under bakduk.
  3. Ta upp degen och arbeta den lätt på mjölad arbetsbänk. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en ½ cm tjock platta. Ta ut rundlar med ett kakmått, ca 5 cm i diameter. Jäs kakorna under bakduk på plåt ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
  4. Nagga dem med en mjölad gaffel. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt svalna på galler under bakduk.

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.

Fler recept med: Bakning