Servera gärna lådorna med sallad och knäckebröd.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g strömmingsfiléer
1 kruka dill
0,5 dl kaviar på tub
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
600 g potatis kokt
1 purjolök
0,5 dl ströbröd

Sås:

2,5 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
2 msk kaviar på tub
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj strömmingarna och klipp bort ryggfenan.L ägg dem på ett husållspapper för att torka.
3. Finhacka dillen, blanda ca 1 msk dill med kaviar. Bred en klick kaviar på köttsidan av strömmingen. Salta, peppra och rulla ihop dem.
4. Skiva potatisen, skölj och skiva purjolöken.
5. Smörj en ugnssäker form. Blanda potatis, purjolök och resten av dillen och lägg i formen eller i fyra portionsformar. Lägg i strömmingsrullarna.
6. Vispa ihop grädde, tomatpuré och kaviar till såsen, salta och peppra. Häll såsen över fisken och strö över ströbröd.
7. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.