Små pastellmaränger

00000

Färgade eller ofärgade spelar ingen roll. De är precis lika söta och goda såväl med som utan färg. Med lite ättiksprit i marängsmeten blir de fasta och fina.

För 1 50 maränger

Ingredienser

3 äggvitor
2 dl strösocker
1 krm ättiksprit, (12 %)

20 min+1 1/2 timme i ugn

1.  Sätt ugnen på 100°. Gör i ordning spritspåsar med tyll, ställ upp skålar och ha färgerna redo. Förbered också en plåt med bakplåtspapper. Välj helst en rundbottnad skål. Se till att den är ren och torr. Lägg äggvitorna i skålen och ställ den i en kastrull med sjudande vatten som når upp till skålens botten. Vispa på låg hastighet ca 2 min, öka sedan farten och tillsätt socker lite i taget under vispning. Tillsätt ättikan och fortsätt vispa tills marängsmeten är fast och lite ljummen.
2.  Dela marängsmeten i tre mindre skålar. Färga dem som du vill ha dem. Skeda ner i spritspåsar med tyll. Spritsa ut jämnstora maränger på en plåt med bakplåtspapper.
3.  Det går givetvis lika bra att skeda upp maränger om man inte vill spritsa. Grädda marängerna ca 1 1/2 timme i ugnen. Låt dem svalna på galler.            4.  Ofärgade maränger kan piffas till med strössel. Förvara dem i burk med lock på så torr plats som möjligt.

Fler recept med: Övrigt