Små nutellacupcakes

00000

Recept på nutellacupcakes. Det går lätt att förbereda muffinsen fram till glaseringen och sedan frysa in. Frostingen blir slät och fin om både smör och ­färskost är rumstempererade.

För 30 små cupcakes

Ingredienser

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl (210 g)
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör
2 dl mjölk

Frosting

100 g smör rumsvarmt
200 g naturell färskost rumsvarm
3 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
3 msk Nutella (hasselnötskräm)

Garnering

strössel
hasselnötter
färska bär t ex blåbär och hallon

30 MIN + 15 min i ugn

Små nutellacupcakes — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Smält smöret och blanda i mjölken. Rör ner vätskan i smeten. Vänd ner de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.  
  2. Ställ små muffinspappersformar i en minimuffinsplåt med 24 hål. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut formen och låt muffinsen stå kvar i plåten ca 5 min. Flytta över muffinsen till ett galler och låt svalna helt.
  3. Frosting: Vispa smöret och tillsätt färskosten. Vispa i florsocker, ­kakao och nutella. Ställ frostingen i kylen ca 30 min om den känns lös.
  4. Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa den på muffinsen. ­Garnera med strössel, nötter och bär.

PS. Så enkelt gör du hemmagjord nutella

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Bakning, Övrigt