Små nutellacupcakes

2.82.82.82.82.8

Recept på nutellacupcakes. Det går lätt att förbereda muffinsen fram till glaseringen och sedan frysa in. Frostingen blir slät och fin om både smör och ­färskost är rumstempererade.

För 30 små cupcakes

Ingredienser

2 ägg
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl vetemjöl, (210 g)
1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör
2 dl mjölk

Frosting

100 g smör, rumsvarmt
200 g naturell färskost, rumsvarm
3 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
3 msk nutella, (hasselnötskräm)

Garnering

strössel
hasselnötter
färska bär, t ex blåbär och hallon

30 MIN + 15 min i ugn

Små nutellacupcakes — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke. Smält smöret och blanda i mjölken. Rör ner vätskan i smeten. Vänd ner de torra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet.  
  2. Ställ små muffinspappersformar i en minimuffinsplåt med 24 hål. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut formen och låt muffinsen stå kvar i plåten ca 5 min. Flytta över muffinsen till ett galler och låt svalna helt.
  3. Frosting: Vispa smöret och tillsätt färskosten. Vispa i florsocker, ­kakao och nutella. Ställ frostingen i kylen ca 30 min om den känns lös.
  4. Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa den på muffinsen. ­Garnera med strössel, nötter och bär.

Nutella och palmolja?

  • Det som är viktigt när man köper produkter med palmolja, är att kontrollera att det är 100% certifierad palmolja, som inte bidrar till skövling av regnskog.
  • Hittar du ingen hasselnötskräm nära dig med 100% certifierad palmolja kan du göra din egna nutella. Se videon nedan och klicka här för recept! 

 

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Genom att klicka på "prenumerera" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Tack! Din mejladress är nu registrerad.

Oj då, något gick fel! Försök igen senare eller kontakta webbredaktören om problemet kvarstår.

Fler recept med: Bakning, Övrigt