Små körsbärspajer med smul

Snabbkokt körsbärssylt är fyllningen i de här lättfixade små godbitarna av färdig croissantdeg. Körsbärspajerna kan även varieras med jordgubbar och hallon som också passar bra som fyllning.
Petra Lindstrand
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 7 dl körsbär - färska eller 500 g frysta
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 krm bittermandelarom
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 rulle croissantdeg - kyld (340 g)
  • 8 kakor - t ex drömmar eller havreflarn

Pensling

  • 1 ägg

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Kärna ur körsbären, lägg i en kastrull, tillsätt socker, citronsaft och bittermandelarom. Koka sylten 5 min. Red av med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Koka upp under omrörning. Låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen. Stansa ut 12 rundlar,  ca 8 cm i diameter.

  3. Smörj en muffinsplåt med 12 hål och tryck ut rundlarna i hålen. Fyll med sylt upp till hälften.

  4. Krossa kakorna. Strö smulet över pajerna. Vispa upp ägget och pensla runt kanterna.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min, till fin färg. Låt svalna. Pudra över florsocker och servera med grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!