Små kola- och jordnötspajer

Denna kola- och jordnötspaj är riktigt lyxig med flera olika konsistenser och smaker. Pajen är som en kladdkaksbotten som är fylld med en choklad-kola-kräm med salta jordnötter. Chokladkakan är oemotståndligt god och väldigt enkel att baka.

35 min + 1 timme i kylen

Små kola- och jordnötspajer

Gör så här:

1. Blanda ihop smör, florsocker, mjöl och kakao. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Låt degen vila i kylden ca 1 timme.

2. Sätt ugnen på 200 grader. Klä pajformar med degen, ca 7 cm i diameter. Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen 6-8 min.

3. Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör i grädde, socker, sirap och kakao. Låt koka till 117-119 grader. Rör om då och då.

4. Ta kastrullen från värmen och låt kolan svalna något. Fördela jordnötter och kolasmet i pajformarna. Låt kallna.

5. Ganache: Hacka chokladen och lägg i en bunke.Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Häll ganachen över kolan och låt stelna. Garnera med riven mjölkchoklad.

Recept från