00000

Små kikärtssuffléer serveras varma till kallskuret och ost. Smeten kan göras i förväg, förvaras i kylen 1–2 dagar.

För 6 personer:

Ingredienser

1 burk kikärter, (400 g)
3 dl parmesanost, riven
3 ägg
1 dl vispgrädde
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

italienska charkuterier, t ex bresaola, parmaskinka, salami
ost, t e x bella donna
valnötter

30 minuter

Små kikärtssuffléer – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj tolv ugnssäkra miniformar (1/2 dl) eller sex större (ca 1 dl). Häll av kik­ärterna i ett durkslag, mixa dem i matberedare med ost, ägg, grädde, salt och peppar till en slät smet.
  2. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min för miniformarna, ca 20 min för de större. Servera dem varma.

Recept av Charlotte Jenkinson

 

Kikärtssufflé passar till

  • Ost. Italienska ostar som till exempel gruviera, den italienska versionen av gruyére, och fiore sardo, en sardisk hårdost.
  • Chark. Blandade charkuterier av prosciutto, salami och bresaola.
  • Övrigt. Skalade valnötter, kastanjehonung eller någon annan god lättflytande honung.
Fler recept med: Ärter och bönor, Förrätter