Små kikärtssuffléer

Små kikärtssuffléer serveras varma till kallskuret och ost. Smeten kan göras i förväg, förvaras i kylen 1–2 dagar.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 burk kikärter - (400 g)
  • 3 dl parmesan - riven
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • italienska charkuterier - t ex bresaola, parmaskinka, salami
  • ost - t e x bella donna
  • valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj tolv ugnssäkra miniformar (1/2 dl) eller sex större (ca 1 dl). Häll av kik­ärterna i ett durkslag, mixa dem i matberedare med ost, ägg, grädde, salt och peppar till en slät smet.

  2. Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min för miniformarna, ca 20 min för de större. Servera dem varma.

Recept av Charlotte Jenkinson

Kikärtssufflé passar till

• Ost. Italienska ostar som till exempel gruviera, den italienska versionen av gruyére, och fiore sardo, en sardisk hårdost.

• Chark. Blandade charkuterier av prosciutto, salami och bresaola.

• Övrigt. Skalade valnötter, kastanjehonung eller någon annan god lättflytande honung.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!