Små italienska tomatpajer

2.92.92.92.92.9

Lätta att göra i valfri storlek och trevliga att bjuda på som varmt och frasigt tilltugg på stående fot.

För 6 - 8 st

Ingredienser

1 smördeg, rulle, färsk

Fyllning

200 g philadelphiaost
1 dl naturell yoghurt
200 g körsbärstomater
2 msk basilika, strimlad
2-4 msk olivolja, eller tryffelolja
1 tsk peppar, nymalen

Små italienska tomatpajer

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Rulla ut smördegen på sitt papper direkt på plåten och skär ut sex rundlar med t ex 11 cm diameter.
  3. Blanda färskosten med yoghurt och bred den ganska tjockt över mitten på degrundlarna.
  4. Klyv körsbärstomaterna, lägg dem på fyllningen, ringla över olivolja och vrid över peppar.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Strö på hackad basilika och servera.