Chokladmuffins med gräddbulletopping

Som en lätt kaffesmakande gräddbulle tronar den fluffiga glasyren på muffins gräddade i små muffinsformar. Observera att här används halva mixpaketet av resten görs muffinsbakelser.

Chokladmuffins med gräddbulletopping – gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Rör ut kakmixen enligt paketet. Fyll formarna till 1/3 och grädda.
  2. Vispa äggvitan i torr, ren skål med dito visp till hårt skum.
    Värm vatten och socker i en kastrull på medelvärme, rör tills
    sockret löst sig. Höj värmen till max och låt lagen få ett uppkok
    utan att du rör i den, koka sedan ca 10 min till seg karamell-
    konsistens och du kan göra kulprovet – ta lite på en tesked, doppa
    i kallt vatten. Kan du forma en kula är det klart, koka annars lite till.
  3. Häll den heta, simmiga lagen i äggviteskummet medan du vispar
    på högsta hastighet till en blank fin marängsmet.
  4. Rör ner kaffepulvret och toppa muffinsen med fluffet.
    Strö eventuellt över cappuccinopärlor.

Recept från