Små burgare med pulled BBQ-lax

Recept på små burgare med pulled BBQ-lax. Är du vegetarian kan du byta ut laxen mot halloumiost i skivor och steka dem till fin färg. Färdig pizzadeg gör det hela -enkelt! Köp den som ligger i tub, den degen är tjockare. Finns av märket Pop Bakery by Sara Lee.

30 minuter + 15 minuter i ugn

Små burgare med pulled BBQ-lax – gör så här:

  1. Ansa och hyvla rödkålen tunt, gärna på mandolin. Skala och strimla löken tunt. Tillsätt ättika, socker, vatten och salt och blanda ordentligt. Låt stå ca 10 min.
  2. Bröd: Sätt ugnen på 200°. Rulla ut degen och tryck ut rundlar med utstansare, ca 7 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna på galler.
  4. Dra isär laxen och blanda med BBQ-sås i en ugnssäker form. Värm i ugnen ca 5 min.
  5. Lägg rödkålspickles i botten på varje bröd. Fördela mâchesallad och lax över. Gröp ur avokadon och toppa laxen med detta.

 

Recept från