Små brödknutar

Kuvertbröden, som görs av kalljäst deg, blir härligt sega och goda med smör och ost.
Allt om Mat

Dag 1, fördeg

  • 1 dl vatten - kallt
  • 5 g jäst - färsk 1/8 dels paket
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Dag 2

  • 5 dl vatten - kallt
  • 15 g jäst - färskt
  • degen - från dag 1
  • 12 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. 1.Dag ett: Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt mjöl och salt och arbeta degen kraftigt i några min. Täck bunken med plast och kalljäs i kylen över natten (10–12 timmar).

  2. Dag två: Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt degen från dag ett och övriga ingredienser. Arbeta degen kraftigt, gärna i matberedare 10 min.

  3. Låt degen jäsa 30–40 min.

  4. Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta kraftigt. Dela den i två delar och varje del i ytterligare 16 bitar.

  5. Rulla varje bit till ca 20 cm längd och forma en knut.

  6. Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar, det behövs två. Sikta ev över en aning mjöl och låt bullarna jäsa till dubbel storlek, 30–40 min.

  7. Sätt ugnen på 225°.

  8. Grädda mitt i ugnen 10–12 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!