15 min + 6 1/2 timme jäsning + 35 min i ugn
Små brödformar med solrosfrön – gör så här:
- Rör ut jästen i det kalla vattnet.
- Tillsätt de båda mjölsorterna och rör ihop till en kladdig deg. Blanda i saltet. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstem peratur ca 6 timmar.
- Skrapa ut degen från bunken på väl mjölad arbetsbänk. Dra ut den lätt och skär i 15 bitar. Vik in kan terna på varje degbit och lägg ner dem med snittytan ner i smorda och mjöla de småbrödsformrar, à ca 1 dl, ställda på en plåt. Låt jäsa övertäckta ca 30 min.
- Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bröden med vatten och strö över frön. Pudra över lite mjöl. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda brö den ca 20 min. Låt dem stå kvar ca 5 min i formarna innan de stjälps upp och får kallna på galler.