3.93.93.93.93.9

Små broccoligratänger kan förberedas en dag innan och förvaras i kyl. Servera rumstempererade eller lätt värmda.

För 10 gratänger:

Ingredienser

200 g broccoli
2 msk smör
3 ägg
0,5 tsk salt
100 g ost, riven, lagrad

Garnering:

rödbetsgroddar

15 minuter + 15 minuter i ugn

Små broccoligratänger – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj 10 små portionsformar som rymmer ca 3/4 dl eller smörj en bakplåt för minimuffins väl.
  2. Riv broccolin på den grova sidan av rivjärnet.
  3. Vispa samman ägg och salt. Blanda ner broccolin. Häll smeten i formarna. Fördela osten överst i formarna.
  4. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Sätt ugnen på varmluft mot slutet för att få lite färg om gratängerna ser bleka ut. Låt svalna.
  5. Ta försiktigt upp gratängerna ur formarna med hjälp av en kniv och garnera med rödbetsgroddar.
Fler recept med: Jul, Smårätter, Vegetariskt