Små biffar med citrondip

Kan förberedas innan och förvaras i kyl eller frys. Tina och värm dem på svag värme i lite smör tills de är genomvarma. Små kvistar av kraftig rosmarin kan användas i stället för tandpetare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kalvfärs
  • 1 dl tomater - finhackade, soltorkade, i olja
  • 1 msk rosmarin - finhackad, färsk
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör - till stekning

Dip

  • 1 burk kesella
  • 1 citron - rivet skal
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till färsen. Arbeta färsen en stund. Forma små köttbullar som sedan plattas till lätt. Lägg dem på en vattensköljd skärbräda.

  2. Stek biffarna i omgångar 1-2 min per sida. Torka ur stekpannan emellanåt.

  3. Blanda samman dippen. Servera biffarna med kvistar av rosmarin och dip.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!