3.83.83.83.83.8

Små äppelpajer görs i små portionformar till var och en. Det går förstås lika bra att göra en paj i en stor form.

För 4 personer:

Ingredienser

50 g smör
1,5 dl vetemjöl
2 tsk strösocker
1 dl mandelspån
2 äpplen
2 msk honung
2 krm kanel, mald
1 krm kardemumma, mald

Tillbehör:

vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde

10 minuter + 20 minuter i ugn

Små äppelpajer – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda smör, mjöl, socker och mandelspån till en smulig massa.
  2. Halvera och kärna ur äpplena. Skär dem i tärningar. Blanda med honung, kanel och kardemumma.
  3. Lägg ca 2 msk smuldeg i ugnssäkra formar, ca 9 cm i diameter. Fördela äppelblandningen ovanpå. Toppa med resten av smuldegen.
  4. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 min. Servera dem ljumma med vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde.