Slush ice med vaniljglass

Om du inte har frysta vinbär hemma kan du utesluta dem och ta en mindre mängd socker. Vaniljglassen serveras mjukrörd i ett glas.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g vattenmelon
  • 400 g jordgubbar - frysta
  • 200 g röda vinbär - frysta och rensade
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker

Till servering

  • 4 jordgubbar - färska och eller färska röda vinbär

Gör så här

  1. Skala melonen och skär den i bitar och ta bort kärnorna. Lägg bitarna i frysen.

  2. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Sjud utan lock 5 minuter. Låt svalna.

  3. Ta fram melon och bär ca 20 min innan du kör dem i matberedare med den kalla sockerlagen. Häll upp i höga glas och garnera med röda vinbär eller jordgubbar. Servera med mjukrörd vaniljglass i ett glas vid sidan om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!