50 min
1. Tina degen. Skala och tärna potatisen. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Fräs kryddorna i olja i en wok eller stekpanna. Tillsätt potatis, lök och vitlök och fräs ca 3 min. Häll på vattnet och låt småputtra utan lock tills potatisen är mjuk och vätskan ångat bort, ca 15 min.
3. Grovhacka koriandern och rör ner i pannan tillsammans med ärter och citronsaft. Krydda med salt och peppar. Låt fyllningen svalna.
4. Skär bort ca 1/3 på varje degbit så att de blir rektangulära. Pensla med vatten runt om kanterna. Lägg 1/2 dl fyllning på varje degark. Vik ihop till trekantiga paket och ”limma” ihop dem med vatten. Lägg trekanterna undan för undan under en fuktig handduk.
5. Dynamite: Skär chilin i bitar och mixa tillsammans med yoghurt till en slät, vacker men djävulsk röra.
6. Fritering: Hetta upp oljan till 180 grader. Fritera knytena gyllenbruna och knapriga, ca 4 min. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera samosas nyfriterade tillsammans med green chili dynamite.