Slätvar med Ärtpuré

Gröna, goda tillbehör till lyxig fisk.
Allt om Mat

Slätvar

  • 600 g slätvarsfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 2 msk smör
  • 1 broccolistånd - färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 slanggurka - grön gurka

Ärtpuré

  • 250 g gröna ärter - frysta
  • 1 msk smör - smält
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Sås

  • 1 msk kalvfond - koncentrerad
  • 1 msk hummerfond - koncentrerad
  • 1 dl vatten
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Dela broccolin i små buketter och stjälkar. Förväll stjälkar och buketter var för sig i lättsaltat vatten någon minut, stjälkarna lite längre. Spola av i kallt vatten.

  2. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär i små tärningar.

  3. Ärtpuré: Blanda smör och grädden. Mixa ärterna till puré. Späd med gräddsmöret. Salta och peppra.

  4. Sås: Koka upp kalvfond, hummerfond och vatten. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt 2 msk smör och olivolja under vispning.

  5. Salta och peppra fisken . Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Bryn slätvaren någon minut på var sida.

  6. Skumma lite av ärtpurén med mixer blanda resten med broccoli och gurka. Värm på svag värme under lock, precis före servering. Lägg fisken på grönsaksbädd och slå skum över och sås runt om.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!