00000

Recept på slarvtårta med pistaschnötter & jordgubbar. Den här tårtan kräver inget finlir 
– bara skär den i bitar och varva 
ingredienserna i en skål.

För 8 portioner

Ingredienser

100 g osaltade pistaschnötter
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl (150 g)
1 1/2 tsk bakpulver
50 g + 1 msk rumstempererat smör
1 dl mjölk
3 msk ströbröd

Till servering

1 citron
2 1/2 dl mellangrädde (27 %)
2 msk florsocker
2 liter jordgubbar
1 kruka mynta

10 min + 20 min i ugnen

Slarvtårta – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mixa nötterna till ett grovt mjöl i en matberedare.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och pistaschmjöl 
i en separat skål.
  5. Smält 50 g smör. Blanda den med mjölken och tillsätt till äggvispet.
  6. Vänd ner mjölblandningen i smeten med en slickepott (här hittar du en slickepott från Roy Fares). Blanda snabbt ihop till en smet.
  7. Smörj och bröa en form (ca 20 x 30 cm). Fyll formen med smeten. Baka kakan mitt 
i ugnen 20–25 min. Låt svalna.
  8. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet. Vispa grädde, citronskal och florsocker. Skölj och skär jordgubbarna i mindre bitar. Plocka myntan.
  9. Skär kakan i bitar. Varva dem med grädde, jordgubbar och myntablad i en skål. Servera genast.
Fler recept med: Övrigt, Tårtor