Skummig soppa med musslor och citrongräs

En härlig soppa med asiatiska smaker av citrongräs, ingefära och kokosmjölk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 40 blåmusslor - färska
  • 3 citrongräs
  • 1 röd spansk peppar - urkärnad
  • 1 vitlöksklyfta - skalad
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk ingefära - färsk och finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl vatten
  • 2 dl kokosmjölk
  • 0,5 tsk salt

Garnityr

  • 0,5 gurka - skalad, urkärnad
  • 2 tomater - urkärnade
  • 2 persiljakvistar

Gör så här

  1. Skrapa musslorna rena under kallt rinnande vatten. Släng de trasiga och de som inte stänger sig. Finhacka citrongräs, pepparfrukt, vitlök och schalottenlök.

  2. Fräs grönsaker och ingefära i olivolja i en stor kastrull utan att de tar färg. Tillsätt musslor, vin och vatten. Låt koka 3-5 min under lock tills musslorna öppnat sig.

  3. Sila buljongen och plocka musslorna ur skalen. Blanda buljongen med kokosmjölk och koka ihop tills ca 7 dl återstår. Smaka av med salt.

  4. Skär gurka och tomater i små tärningar. Strimla persiljebladen. -Hit går bra att förbereda-

  5. Hetta upp buljongen, den får inte koka, och mixa den skummig med en stavmixer. Blanda musslor, gurka, tomat och persilja och fördela dem i glasen. Häll över den skummiga buljongen och servera direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!