00000

Kantarellsoppa med äppelmust. Här stoppar vi det bästa från skog och trädgård i en härligt len soppa.

För 4 portioner

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 1 dl rensade kantareller (40 g)
4 normalstora jordärtskockor
1 tsk timjan
2 dl äppelmust
4 dl vatten
2 msk grönsaksbuljong ekologisk
2 dl gammeldags mjöl
smör
salt + nymald svartpeppar

20 min

Skummig kantarell- och äppelsoppa

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök, vitlök och kantareller i 1 msk 
smör i en vid kastrull.
  3. Skala och skiva jordärtskockorna tunt. Tillsätt skockor, timjan, äppelmust, vatten 
och buljong till lökfräset. Låt koka ca 10 min.
  4. Mixa soppan i en matberedare, blender eller med en stavmixer.
  5. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  6. Tillsätt mjölken och värm upp soppan på nytt. Obs! Den får inte koka, då blir det svårt att få ett fint skum på soppan.
  7. Skumma soppan med en stavmixer.

Häll upp i små koppar eller skålar och garnera med färska örter. Servera!

 

Ps. Testa gärna också vårt recept på kantarellsoppa med löjromsticks!

Fler recept med: Förrätter, Soppa, Svamp