20 min
Skummig kantarell- och äppelsoppa
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs lök, vitlök och kantareller i 1 msk smör i en vid kastrull.
- Skala och skiva jordärtskockorna tunt. Tillsätt skockor, timjan, äppelmust, vatten och buljong till lökfräset. Låt koka ca 10 min.
- Mixa soppan i en matberedare, blender eller med en stavmixer.
- Häll tillbaka soppan i kastrullen. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
- Tillsätt mjölken och värm upp soppan på nytt. Obs! Den får inte koka, då blir det svårt att få ett fint skum på soppan.
- Skumma soppan med en stavmixer.
Häll upp i små koppar eller skålar och garnera med färska örter. Servera!
Ps. Testa gärna också vårt recept på kantarellsoppa med löjromsticks!