Skumhjärtan

Recept på söta skumhjärtan. Ett härligt barnsligt godis med en skön, fluffig känsla. En sats blir 35 stora eller 50 mindre hjärtan.
Allt om Mat
Garnera med strössel och låt stelna minst 4 timmar i kylen.
Garnera med strössel och låt stelna minst 4 timmar i kylen. Foto: Agneta Thorsèn

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 0,75 dl glykos - (100 g) (finns på apotek)
  • 6 äggvitor
  • 2 msk gelatinpulver
  • 1 dl vatten
  • 1 krm hushållsfärg - röd

Till plåten

  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 2 msk florsocker

Garnering

  • strössel - valfritt eller kokos eller choklad

Gör så här

  1. Mät upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Låt sockerlagen koka utan omrörning på medelvärme till 127º.

  2. Vispa under tiden äggvitorna till fast skum med elvisp i en stor bunke. Rör ut gelatinpulvret i vattnet i en liten skål som tål värme. Låt svälla 5 min. Sätt skålen i varmt vattenbad och smält gelatinet.

  3. Häll den heta sockerlagen försiktigt i äggvitan, i en tunn stråle under jämn vispning med elvisp på högsta fart. Vispa ner det smälta gelatinet och hushållsfärg. Vispa ytterligare 5 min på halvfart tills allt är väl blandat.

  4. Blanda majsstärkelsen med florsocker och sikta på 3 ark bakplåtspapper. Klicka smeten i en spritspåse. Spritsa ut hjärtan på bakplåtspappren. Garnera med strössel och låt stelna minst 4 timmar i kylen.

  5. För att laga en del av recepten behöver du en sockertermometer som tål 150°. Skumhjärtan är lite pyssliga att göra, och det är viktigt att du tar rätt mängd gelatinpulver. Pulvret finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!