Skruvbröd

Bröden är enkla och goda på sommarkalaset. De har en något seg konsistens, är saftiga och har fyllningen redan på plats.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten - ca 37°
  • 2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk honung - flytande
  • 15 dl vetemjöl

Fyllning

  • 100 g pistaschnötter - hackade
  • 100 g philadelphia - light
  • 2 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör ut jästen. Blanda ner ägg, salt, olja, honung och det mesta av mjölet. Spara lite till utbakning. Arbeta ihop till en smidig deg.

  2. Låt jäsa i skålen täckt med bakduk, ca 30 min. Rör ihop fyllningen, utom flingsaltet.

  3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangulär platta ca 20x40 cm (avser 40 st), ca 1 cm tjock. Bred ut fyllningen på halva degplattan och strö på flingsalt. Vik över degen.

  4. Jämna till degen så att den blir ca 10 cm bred. Skär degen i 2 cm breda remsor, skär ett snitt mitt i och vrid till en skruv. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  5. Sätt ugnen på 225°. Låt jäsa utan bakduk i ca 30 min. Grädda ca 10 min mitt i ugnen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!